Известие

Collapse
No announcement yet.

каква да е 147/156?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
    Що бе, и на 147 не й е лошо таблото. А за двг-то съм напълно съгласен.
    именно... на 147 таблото си личи, че е мислено много повече от колкото на 156.
    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Започва да се заражда спор между собствениците на 147 и 156.
      Двигатели, табла, салони и т.н.
      Всяка една от колите е хубава сама по себе си
      Всеки си купува кола, която му харесва и ляга на сърцето, както бях написал по-рано.
      Най-правилно е, който се е замислил между 2 модела, да реши дали иска по-компактна кола или по-голяма. И двата модела предлагат комфорт, поведение на пътя, динамика, удоволствие и т.н. така, че никой няма да сгреши
      Въпросът е на какъв екземпляр ще попадне човек
      Структурно и почти като двигатели (без 2.4), двата модела са идентични. ПОддръжката им е еднаква, консумативи и т.н. Единствено 147 е малко по-икономична, заради теглото си, но е прекалено малко, за да се вземе предвид.
      sigpic

Comment

Спор няма таблото на 147 наистина изглежда по добре от на 156 а има и навигация при някой модели все пак е с 4 години по нов модела.
        Какъв спор може да има все пак са две абсолютно еднакви коли с различни черупки отвън и интериор отвътре разликата че че едната е по дълга и с по голямо междуосие, но това вече си е въпрос на избор на потребителя и сам трябва да си реши все пак не са в един и същи клас 14... е различен от 15...
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Аз като бивш собственик на 156 и настоящ на 147 мога да кажа:
          147 е по стабилна в завои,по маневрена,по стегната возия.
          От 156 ми липсва по-удобните седалки и по-красивата визия на автомобила
          Поддръжката е една и съща.
          Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
          159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
          NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
            Аз като бивш собственик на 156 и настоящ на 147 мога да кажа:
            147 е по стабилна в завои,по маневрена,по стегната возия.
            От 156 ми липсва по-удобните седалки и по-красивата визия на автомобила
            Поддръжката е една и съща.
            Колега, аз съм на обратното мнение за стабилността, доста лека задница има 147-цата и има склонност към пързаляне отзад, но това предполагам до известна степен може да се компенсира с по добри гуми. Според мен най добре е колегата да прецени дали иска по помпактен автомобил или седан който също не е кой знае колко голям.
            Last edited by pininfarina; d.m.y г., 09:39.
            sigpic
            Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
            Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Ами тогава да добавим и един трети модел - 156ФЛ. Освен, че има по-добър интериор, има серийно двузонов климатроник, а мисля, че и ВДЦ-то и АСР също са серийни. Единствено няма стойка за чаша
              Освен това бензиновата моторизация на 156 е по-добра, защото 147 с 2.0 е рядкост а 1.8 няма, докато 156 е предимно с 1.8 и 2.0
              Attached Files
              2014: Deutschland über alles

Comment

Аа мисля, че и ВДЦ-то и АСР също са серийни.
                не са серийни
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Всички фейслифтове на 156 имат едно копче зад скоростния лост с което може да се изключва ASR, така че мисля че поне тази система е серийна, а за VDC е така - дори при 159 я няма серийно. И тяхното с диалоговия екран по средата, поне на мен повече ми харесва от 147.
                  Giulietta 1,6 JTDm 2013
                  156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                    Всички фейслифтове на 156 имат едно копче зад скоростния лост с което може да се изключва ASR, така че мисля че поне тази система е серийна, а за VDC е така - дори при 159 я няма серийно
                    И аз не съм виждал ФЛ без копче за АСР, но пък съм виждал без борд комп.
                    2014: Deutschland über alles

Comment

е да ама аз съм виждал
                      нема кво да спорите излишно
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                        156-ци има на всеки светофар по 2 останалите подробности лично мен не ме вълнуват. Другите да кажат.

пп. Ако е някоя много наточена 156 е друга бира ..
                        А 166 има по една на всеки светофар.
                        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                        К.М.

Comment

156 наистина има много, повечето изглеждат като стари кошници, колегите да не се обиждат. мисля че времто на 156-ците изтича и затова ги напълниха по българските автокъщи. според мен минуса на 147 е само багажника, който е най-малкия който съм виждал. но като не ти трябва да пренасяш къща, за какво ти е. иначе дизайна, комфорта, стабилността и пъргавината са по-добри от 156 100%. може би маневреността също е проблем при 147?!?!
                          помисли между 166! и 147, фейслифт 156 също е вариант, но ти си знаеш
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive

Comment

Нема а плюете 156-ците, ей! Вярно е, че повечето 156-ци изглеждат като стари кошници щот ги взимат от автоморги и после ги пробутват за по 4-5 хиляди лева. А собственикът получава микроинфаркт като разбере колко пари трябва да вкара за да я стегне (това обикновено го разбира след като се е набутал).
                            Ама пък има и гледани колици. Ето тази например (хваля си я щото е моята и я продавам ) : http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=30165
                            Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.

Comment

И аз не съм виждал ФЛ без копче за АСР, но пък съм виждал без борд комп.
                              Копчето го има, но не се натиска
                              145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Натиска се, натиска се, че даже и лампичка ти светва - да ти покаже, че си изключил тая джаджа ASR-а
                                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Working...
                                X